Cornelia Appelgren

30 december

Idag vaknade jag med ännu mer halsont, börjar bli riktigt less på det här. Kan inte svälja utan att det gör riktigt ont och eftersom det är nyårsafton imorgon känns det som världens drygaste sak, haha. Ska ta en tur till apoteket och köpa allt möjligt bra för halsen jag kan komma på. Förutom det ska jag plugga, tvätta, packa och handla det sista som behövs inför nyår! Är jättetaggad på nyårsafton, vi åker till Överklinten vid lunch imorgon och kommer hem på torsdag efter hur mycket kul som helst, wii.

Mitt 2014

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Jag åkte till USA och New York, tatuerade mig, handlade på systemet, gick på yran(jag vet, skäms på den), började läsa på universitetet och flyttade hemifrån! Och säkert massa småsaker.

Genomdrev du någon stor förändring? Världens största ungefär. Jag flyttade hemifrån, började läsa på universitetet och jag och Olle bestämde oss för att vara med oss själva efter nästan fem år tillsammans vilket har gjort att jag börjat bli en helt annan person, en egen person.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? En familjevän som är rätt mycket äldre än mig, ingen av mina vänner så.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 20-27 januari, 23 maj, 30-31 maj, 25 augusti, 24 november.

Vilka länder besökte du? USA.

Bästa köpet? Min iPhone 5s, resan till New York, mina acne-jeans(som jag fick av mamma och Richard dock men I love them), min ljusrosa sommarklänning och min Mikael Kors-väska.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Massa!! Jag blev antagen till sjuksköterskeprogrammet vilket såklart var bäst, och sommarens väder gjorde mig så himla himla glad. Årets sommar är den bästa jag haft på fleera år, speciellt jämfört med förra sommaren som var riktigt kass. Vi gjorde så många roliga saker i somras vilket jag är jätteglad över, och så blev jag såklart glad över New York haha.

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Magrutor och mer äventyr!

Vad önskar du att du gjort mer? Tränat, fotat, rest och lyssnat på mig själv.

Vad önskar du att du gjort mindre? Lyssnat och agerat utifrån vad andra tyckte och tänkte.

Favoritprogram på TV? Hittade Supernatural på Netflix som är klart bästa serien i år.

Bästa boken du läste i år? Jag läste bara två böcker och det var Nyckeln och Elden i Engelsfors-serien, men de var bra!

Största musikaliska upptäckten? One direction, haha.

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Eh, jag blev uppsagd pga arbetsbrist och jobbade min sista dag andra januari 2014 så det var inte så lyckat. Fick dock komma tillbaka och jobba redan femte januari och jobbade fram till påsk+en del på sommaren så det var en framgång istället för att jag skulle behöva va arbetslös!

Största framgång på det privata planet? Att jag kom in på sjuksköterska! Och att jag har utvecklats väldigt mycket som person, jag är definitivt inte samma person som för ett år sen och det är jag glad över.

Största misstaget? Ingenting egentligen, eller jo jag skippade att jobba två veckor på volvo i slutet av sommaren vilket va jäkligt dumt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mådde dåligt i början av året men mot våren vände det och sen har jag varit mycket gladare än tidigare.

Vad spenderade du mest pengar på? Resan till New York och allt som hörde till.

Något du önskade dig och fick? En cykel, världens finaste dessutom!

Något du önskade dig och inte fick? Inget märkvärdigt

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Blev firad med tårta på sängen, höll pass på iksu, åt brunsch med mamma och Olle, åt gomiddag med familjen och blev firad av Ellen med finaste prinsess-presenterna.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jaa, resor, äventyr, mer ego, bättre hantering och lyssnande på mig själv i början av året.

Vad fick dig att må bra? Alla nära och kära såklart, och träning och musik som alltid.

Vem saknade du? Morfar, som alltid.

Mest stolt över? Att jag tog mig in på uni och att jag kom fram till vad som var bäst för mig och ingen annan och lyssnade på mig själv.

Högsta önskan just nu? Att jag inleder året med ett VG på anatomitentan, att mina planer för första halvåret av 2015 slår in, att jag håller mina nyårslöften och att allt jag hoppas på går som jag vill!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Träna mer, lyssna på mig själv mer, vara mer ego och göra som jag vill utan att bry sig om vad andra tänker och tycker, plugga mer och laga bättre mat.

Lite blandat från mitt år, 2014 was good to me!

 

Commandos

Istället för bara pluggdag blev det ärenden hela dagen-dag idag, eftersom jag hade bil så har jag kört typ tio mil känns det som. Köpa massa nödvändigt, skjutsa och hämta folk och handla mat för 30 pers inför nyår vilket tog totalt tre timmar(!).. Kom hem vid nio och då ställde jag mig och stekte korv och kokade makaroner till middag och sen åkte jag och Evelina och tränade vilket var himla skönt. Har jätteont i halsen och var otaggad egentligen, men det är ärren i halsen som gör ont så då sa jag fuck you och sen körde vi haha. Jag körde helkropps-cirkelträning, det är sjukt jobbiga pass och idag var en av de jobbigaste övningarna: commandos. Jag är jättesvag i axlarna och inte så stark i bålen heller så den här övningen dödar verkligen. Det är 24 commandos, 12 på varje arm, och jag brukar köra 12 på tå och 12 på knä för annars dör jag totalt. Men det är en bra övning, haha. Nu har jag hunnit köra fyra av totalt tolv veckor på det här träningsupplägget och det börjar märkas! Kan göra fler commandos på tårna osv vilket är roligt. Jag ser dock fram emot om åtta veckor då jag får börja köra med tungt med vikter istället för kroppsvikt och uthållighet.

Söndag 28 december

Idag är det söndag och tillbaka till rutiner, jag ska försöka plugga hela dagen förutom en paus då jag och Eve ska åka till expo och köpa ramar och grejjer till mitt rum så jag kan sätta upp mina tavlor jag fick och köpte nu i jul. Mitt rum känns bättre och bättre nu, det är bara väggen som ska målas och en byrå som ska köpas och sen är jag nöjd! Det kommer bli så fint när allt är färdigt, just nu står min bokhylla mitt i rummet och det ligger affischer på golvet överallt, haha. Meen nu ska jag lära mig allt och lite till om nervsystemet fram till tolv då vi åker iväg, woho nerver!

25 december

Det blev världens julväder här, hela 23e och natten till julafton snöade det så det kom en meter nysnö! Det blir så mysigt att vara ute i all pudersnö. Det är dock svinkallt nu så idag har spenderats åt pussel, vi fick ett tusenbitars-pussel som vi har kämpat med och nu ska jag plugga lite, anatomi några timmar om dagen annars är det kört haha. Imorgonbitti åker vi hem igen!

Appelgren/Behrmankusinerna samlade

Dan före dopparedan

Imorgon är det juulafton! Jag har blivit som ett barn igen, vill helst bara lägga fram alla julklappar under granen och klämma och se vilka som är mina, haha. Imorgon äter vi julfrukost, går ut en sväng, äter jullunch, tittar på Kalle Anka och sen öppnar vi julklappar! Det är kul att fira med kusinerna, de är sju och två år så de tycker verkligen julen är rolig och alla julklappar är jätteroliga att öppna såklart. Så mysigt.

Så här såg det ut i lördagskväll, snön lös upp i hela lägenheten! Så himla mysigt.

Min tidiga julklapp

Det här fick jag av Ellen i julklapp: en blender och tillbehör!! Världens bästa Ellen so mger mig världens bästa julklapp. Och så var den ljusrosa och vit, hur fint haha?! Ska använda den mycket, perfekt att göra smoothies och ta med till skolan med!

Lördag 21 december

Nu är vi nere i stugan och firar jul, vi ska vara här till på fredag och mysa med småkusinerna och la familia! Igår var jag med Ellen och försökte fixa mitt rum, jag ska måla om fondväggen men vi var tvugna att dra ner tapeten och grejja så det tog hela kvällen, haha. Så vi rev tapet, åt middag, bytte julklappar och tog det myys. Så här fint var det ute på dagen, älskar verkligen den här delen av vintern. Nu ska vi klä julgranen och lägga fram alla julklappar under granen, julstämning på riktigt!

My year in music

Spotifys funktion att kolla sitt musikår var himla roligt så jag tänkte varför inte föreviga det. Min topartist blev Coldplay och Dada life, inte så förvånande haha. Jag lyssnade på mindre musik än jag trodde, i snitt en timme per dag, och typ alla topartister/låtar är musik jag lyssnar på när jag tränar och framförallt har haft med på mina indoor walking-pass. Här kan man kolla sitt musikår!

Santy corni is coming to town

Äntligen snö!! Nog för att det är nollgradigt och världens blötaste slasksnö men det är iallafall fint ute. Har slagit in julklappar och fixat så nu är jag i princip färdig med allt sånt. Jag köpte världens finaste presentsnöre, det är såå shiny! Omöjligt att få på bild hur fint det är men jag vill helst använda flera meter per paket, men jag la band på mig själv för att inte vara hur crazy som helst. Några timmar på inslagning får vara nog liksom. Nu har jag julpysslat färdigt så nu ska jag dyka ner i min anatomibok resten av kvällen, weho!