Cornelia Appelgren

Söndag 28 augusti

Imorgon säger vi hejdå ses snart till Linnea och vi kramar ur all tid vi kan tillsammans med henne. Igår drack vi vin och åt pizza, sen åkte jag, Linn och Linnea hem till mig och sov tillsammans alla tre i min 160cm-säng, och hela morgonen har vi antingen myst i min säng eller ute på min balkong. Älskar dessa underbara personer så mycket.

Måndag 22 augusti

 

Här hänger jag just nu - min nya soffa. Lyckades hitta en soffa som både är snygg, skön och i rätt storlek utan att vara allt för dyr faktiskt. Idag har jag gått sista passet på avdelning 2 på psykiatrin, härifrån får vi se vars jag hamnar. Står just nu i valet och kvalet mellan somatisk eller psykiatrisk vård och jag kan ärligt talat säga att det här är ett av de svårare besluten jag har stått framför de senaste åren. Jag är så otroligt sliten mellan olika beslut att jag håller på att bli tokig. Tror det kommer bli bra oavsett vad jag väljer, vilket också känns lite jobbigt eftersom det gör saken svårare, haha. Ska försöka sova på saken och känna om jag blir något klokare. Imorgon är jag iallafall ledig och ska hänga med Ellen hela dagen och på kvällen ska Linnea komma hit för mys och övernattning, jag tänker att det kan vara bra att spendera lite tid ifrån sjukhuset och allt sånt tänkande ett tag.

Drained

Idag har jag jobbat 15 timmar i sträck, tjoho! Har knatat ihop typ 55 timmar denna vecka, gick natt och bytte till kväll, var ledig i fredags för en fantastisk kräftskiva(bilder kommer sen), jobbade kväll igår och idag jobbade jag dubbla pass(07-21.30) pga personalbrist. Det har varit en väldigt lugn dag och jag älskar mitt jobb så det har absolut inte varit farligt alls, förutom den sista timmen då allt smög sig på. 21 då nattpersonalen kommer och ska få rapport börjar det krångla och 21.25 står jag och grälar med en patient. Inte lätt att bestämt säga nej åt en manipulativ patient, då kan det sluta med att hen börjar skrika att vi inte gör våra jobb och skiter i hen :-) då vill jag ju såklart försöka lösa vårt bråk medan mina kollegor bara går därifrån eftersom de vet hur den historien slutar. Men 22 var jag iallafall ute ur sjukhuset! Imorgon får jag sovmorgon ända till 12 så det är ju skönt iallafall. Herregud vad jag trivs på mitt jobb trots kaos och missförstånd och att folk mår dåligt. Är så peppad på framtiden och på att få se om jag slutar upp som barnmorska, läkare, psykiatrisyrra eller vad det nu kan tänkas bli. Nu ska jag dock försöka sova så jag kanske kan återhämta mig lite!

Söndag 14e augusti

Ikväll jobbar jag min sista natt på mitt sommarvikariat på psykiatrin, vädret har slagit om helt och det är 13(!) grader så det känns verkligen som att sommaren är över. Snart börjar höstterminen, då Linnea flyttar 110 mil härifrån, Ellen börjar läsa till jurist och jag fortsätter jobba. Sjuksköterskestudierna får fortsätta i vår och inte nu till hösten, nog för att jag mår så. mycket. bättre. än jag någonsin gjort så är jag inte helt läkt än och då kändes det vettigare att få landa helt innan jag tar mig an 90 hp till istället för att vara lite för snabb och kanske krascha igen. Jag får vara kvar på psykiatrin i höst vilket känns bra, har verkligen insett hur mycket jag älskar att jobba med människor på denna intima nivå som en gör inom vården. Så mer akutvårds-jobb och eventuellt lite resande och sen så ska jag fortsätta plugga och bli en så grym sjuksköterska som jag kan bli när jag väl känner mig redo. För första gången i mitt liv tror jag känner jag lite pirr i magen och är peppad inför denna höst och vinter. Jag tror verkligen det kan bli bra det här.

Onsdag 3 augusti

Saker börjar trilla på plats mer och mer: jag har äntligen fått en soffa till min lägenhet, jag har hittat en matta som passar, jag har köpt växter så att det känns helt hemtrevligt, jag har gjort i ordning så det går att sitta ute på balkongen utan att få ont i röva, jag har tatuerat mig, jag har fått vara ledig och faktiskt känna att jag kunnat göra ingenting utan att vara stressad, jag har gjort i ordning ett träningsschema, jag har börjat gymma lite igen och jag orkar träna trots flera flera veckors uppehåll. Ibland är livet bra.