Cornelia Appelgren

Vintersol

Umeå har faktiskt bjudit på fler och fler soltimmar senaste veckan, så i tisdags tog jag och Linnea med oss Tyra på en sväng på Nydala. Promenad med två av mina favoritpersoner i solen, det var en väldigt bra dag!

Psykisk ohälsa

Det här med psykisk ohälsa är så himla svårt. Hur ska en bete sig, hur ska en reagera, hur ska en tänka och tycka. Vad en ska säga. Det är många som lider av psykisk ohälsa, många fler än vad som syns eller märks. Det är väldigt få som pratar om det eftersom det är så tabu. Uppenbarligen är det inte lika lätt att förstå en person som håller på att gå sönder på insidan men ser okej ut på utsidan, att den personen mår lika dåligt som en person som lider av en fysisk sjukdom där fysiska symtom är tydliga, till exempel en person som lider av hypertyreos som börjar svettas, gå ner i vikt, får hjärtklappningar och får rubbad menstruation. På den människan märks det att hen är sjuk eftersom dennes kropp börjar ge vika. Hos personen som är deprimerad är det psyket som sviktar men det märks inte lika tydligt utåt och därför verkar det vara svårare att förstå. Det suger att det är så, men jag förstår varför. Vi är ändå rätt simpla varelser, vi har lättast att förstå saker vi kan ta på, saker vi ser med våra egna ögon. Så har det alltid varit, så kommer det alltid vara. Därför är det nog också rätt tabu. När jag pratar om hur jag mår möts jag ofta av oförståelse, ömkan och obekvämhet. Folk blir nervösa och vågar inte möta min blick, säger "vad tråkigt för dig" och behandlar mig som en vingklippt fågelunge. Jag förstår dem till en viss del. När jag kan må bra ena dagen, le mot människor jag inte känner, till och med skratta, och sen påstå att jag mår fruktansvärt dåligt ger det en motsägelsefull bild av mitt mående. En person som aldrig upplevt de känslorna har svårt att förstå hur det kan pendla så snabbt, det förstår jag. Samtidigt är det just därför vi behöver prata om det mer - för att skapa förståelse. Fler måste förstå att bara för att en person ler betyder det inte att den personen mår bra.

Breakfast for champions

När jag jobbar får jag äta av frukostbuffén på hotellet vilket inte är särskilt dumt. När jag är ledig och gör frukost hemma kan det se ut så här vilket inte heller är särskilt dumt.

Igår

Igår var jag ledig, Linnea började 16.00 och Ofelias hajk blev inställd och eftersom solen sken på en klarblå himmel bestämde vi oss för att göra något roligt av den fina dagen. Så vi drog på oss ytterkläder och begav oss ut till hamptjärnsstugan! Där drack vi varm choklad, åt mackor och njöt av vädret. Så himla mysigt. Sånt här borde man verkligen göra oftare, kände att vi carpade väldigt mycket diem.

Winter sun

Igår sken solen för en gångs skull, så jag och Ellen begav oss ut på en promenad bort mot baggböle med kameran. Hon är så himla vacker min bästa vän! Jag lyckades faktiskt ta några helt okej bilder, även om det underlättar när man har ett snyggt motiv och magiskt motljus att jobba med.

Valentine's day

Igår var det ju alla hjärtans dag, och det firade jag med att jobba 06-13, powernapa 15-17 och sen date med Ofelia! Vi drack först en jättegod fördrink på Gotthards, och sen gick vi över till Angelini där vi åt trerätters och drack massa gott vin. Vi beställde även in två extra efterrätter hehe. Vi hade världens mysigaste kväll, den behövdes verkligen. Vid halv tolv tog vi bussen hem, poppade popcorn och tittade på o.c. i soffan tills vi båda nickade till och bestämde oss för att gå och lägga oss. Perfect valentine's date.

I got me for life

Ett nytt stativ, en ny självutlösare och ett väldigt fin snöväder skapade faktiskt helt okej bilder.

Tired and not functioning properly

Tecken på att jag börjar bli sjuk: igår var jag så trött att jag somnade framför Vänner redan vid 8(!) på kvällen så då la jag undan datorn och bestämde mig för att sova. Somnade så fort jag blundade och vaknade strax efter 4 imorse, pigg och utvilad efter 8 timmars sömn. Suck... Har varit vaken sen dess men hunnit powernapa en timme på förmiddagen också, haha. Är verkligen superslut i kroppen även fast jag inte hade haft något emot att jobba idag heller. Istället har jag tittat på vänner, gått en promenad och skissat på eventuella tatueringar. Jag och Didrik ska göra varsin! Först skrev jag och frågade honom om han hade någon idé på vad jag kunde göra för tatuering som skulle stå för honom, då frågade han om jag inte ville göra en syskon-tatuering och det vill jag ju såklart. Så det ska vi göra, nu ska vi bara bestämma oss för vad vi vill göra och på vilken salong, hehe.

Sick

Trots att jag egentligen var ledig under veckan har jag jobbat både idag och igår, det är ju ett himla roligt jobb men idag har jag börjar känna av en förkylning så nu ska jag ta det luugnt. Har ont i halsen, snorar som en tok, blöder näslod och har börjat få ont i öronen vilket inte alls känns bra. Efter jobbet åkte jag till Ellen och hängde med henne ett tag, efter det åkte jag hem och gjorde en supersmoothie med spenat, avokado, ingefära och kokosmjölk och så satte jag mig och målade lite. Så mysigt. Nu ska jag dricka en stoor kopp te och titta på några avsnitt vänner innan jag ska äta middag och sen tror jag faktiskt att jag ska lägga mig, haha.