Cornelia Appelgren

Söndag 31 juli

Att det är augusti imorgon och att jag bara har sex nätter kvar av mitt sommarvikariat känns helt off. Det känns som att sommaren är slut trots att det faktiskt brukar vara sommar hela augusti ut. Jag jobbar mitt sista pass 13e augusti och efter det kanske det bli en sväng utomlands med de som börjar skolan i september eller något annat spännande, vi får se. Hösten känns iallafall väldigt spännande, och att känna så inför framtiden har jag inte gjort på länge så det här kommer nog bli himla bra.

Juli

Förra svängen jag var ledig åkte jag ner till stugan och hängde med hela familjen och familjevännerna. Verkligen svensk sommar när den är som bäst.

Lördag 23 juli

Har sån tur som hittade så fina personer att vara general med. Idag har vi jagat Pokémon, fikat och badat i älven och jag mår så himla bra just nu.

Tre bilder från stugan

Jag ska snart gå på min tredje av fem nätter på psykiatrin, jag jobbar alltid fem nätter i sträck och sen är jag ledig fem dagar i sträck vilket hittills har varit hur härligt som helst. Fem nätter går snabbt, vi jobbar tio timmar per natt och på dagarna brukar jag sova till tre och sen hinner jag göra lite småsaker, t ex träna och laga matlådor, innan det är dags att jobba igen. Lever liksom i en liten jobb-bubbla vilket är rätt behagligt. Sen när jag får ledig går jag helt plötsligt in i semester-mode, fem dagar ledigt i sträck blir ju en weekend ledig var femte dag och det är så skönt!

Snapshots / Stockholm

Jag tog ovanligt få bilder när vi var i Stockholm, mycket på grund av att jag inte kunde ha med mig systemkameran på söndagen eftersom vi åkte till friends arena direkt efter vi varit på stan och ätit middag och så. Jag hade med mig min olympus dock, jag ska lämna in bilderna på framkallning idag så förhoppningsvis fick jag några fina bilder på den!

Hemma

Efter en minihelg i Stockholm med bästisar och familjen är jag hemma igen och har hoppat direkt på nattjobb. Ingen vila här inte!

Jag och Ellen var på loppisrunda för några dagar sen, och då hittade jag en fin olympus trip 35 till ett blygsamt pris! Jag tog mig i kragen och satte en film i både den och Agfa-kameran, så nu ska jag använda dem ett tag och så får vi se hur det slutar. Förhoppningsvis blir det fina bilder! Har blivit mer och mer sugen på att fota analogt på senaste tiden, är på snudd på att köpa hem en polaroid-kamera från staterna men ska försöka läsa lite mer om det först så jag inte begår något rookie-mistake. Det vore dock himla roligt med en polaroid-kamera.

Ellen

Tidigare i veckan var det svinvarmt ute, så vi passade på att njuta av en glass vid älven. Vi badade även, klockan var sex på kvällen men det var så varmt att det nästan var nödvändigt. Älskar sommaren. Nu ska jag alldeles strax ta bilen och plocka upp henne, och sen beger vi oss ner mot Stockholm för att se Coldplay!