Cornelia Appelgren

Måndag 30 maj

Jag har köpt ett nytt objektiv! Ett macro-objektiv på 100mm. Jag köpte det efter min födelsedag, kanske som en liten födelsedagspresent till mig själv, men har inte riktigt haft tillfälle att testa det. Även fast det är gjort för macro-foto är det ett väldigt bra porträttobjektiv och det är väl det jag kommer använda det till främst, men jag har inte haft någon att fota än, haha. Igår blev jag dock så otålig så jag tog med mig det nya objektivet ut på en promenad och tog några testbilder. Jag tycker om det himla mycket hittills iallafall.

Saltis

En av dagarna i Göteborg tog vi en promenad förbi systemet och feskekörka och köpte med oss vin och skaldjur som vi tog med ut till Saltholmarna. Där satt vi några timmar och åt och drack gott, pratade, lyssnade på musik och bara njöt. Det var verkligen en av de finaste dagarna jag haft, så himla underbar. Vi brände oss dock rejält pga bleka och ingen SPF(stupid), så min klockbränna från den dagen lär följa med hela sommaren.. Men det var det värt vill jag påstå!

Måndag 23 maj

Idag är det måndag och denna vecka är sista veckan i maj vilket betyder brännbollsyran! Tiden verkligen flyyger förbi, det är helt galet. Denna vecka är jag helt ledig förutom eventuellt en dag med jobb vilket ska bli fruktansvärt skönt, jag har inte varit ledig så många dagar i rad på väldigt länge så jag behöver nog vila några dagar. Sen blir det ganska intensivt jobbande i två veckor, och sen flyttar jag! Till min alldeles egna lägenhet! En liten etta på ålidhem, och som jag ser fram emot det. Jag älskar att bo med Ofelia på umedalen men jag kände också att det var dags att jag bor själv, jag har aldrig ens bott på ett förstahandskontrakt och när lägenheten dök upp på bostaden och jag var först i turordningen kändes allting så himla bra. Så jag ska jobbajobbajobba, tjäna ihop pengar så jag kan köpa inredning och så ska jag klämma in två studenter och en Håkan-konsert och sen är det moving time! So excited!

Tisdag 10 maj

Andra kvällen i Göteborg, efter vi vinkat av Ellen, var det så otroligt drömmigt motljus och en sån fin solnedgång och fortfarande tjugo grader varmt klockan halv nio(!) så vi promenerade hem från centrum till Linnéplatsen istället för att åka spårvagn, och jag kunde inte låta bli att ta bild efter bild. Men när det blir så här drömmiga bilder utan att jag knappt behöver anstränga mig kan jag verkligen inte låta bli.

Göteborg

I måndags morse tog jag och Ellen flyget till Göteborg där vi mötte upp Linnea för att spendera några dagar. Vi skulle nämligen se Mumford&Sons på måndagkväll på scandinavium!! På min födelsedag och allt. Det var lite mulet när vi kom men efter lunch, då Linnea kom med tåget, slog vädret om och det blev +22 grader och strålande sol och det vädret höll i sig hela kvällen och dagen efter blev det hela +25 grader. Helt galet. Vi hade världens bästa tre dagar, Ellen åkte hem på tisdagkväll men jag och Linnea stannade kvar även över onsdagen och hängde i vår favoritstad. Har världens finaste vänner.

1:a maj

Idag är det första maj och jag gick mitt första första maj-tåg tillsammans med Ellen och en massa andra socialdemokrater. Jag råkade dessutom få den fana som skulle bäras först av alla i ledet så jag och Thomas fick fronta ledet. Det var spännande, haha.