Cornelia Appelgren

Fredag 18 november

Förra helgen var Linnea uppe och hälsade på, så jag fick träffa henne en sista gång innan jag åker iväg till Asien och flänger runt. Just nu sitter jag hemma och väntar på att få skjuts till flyget, sen ska jag spendera helgen i Stockholm med pappa och Nanne innan planet till Bangkok går på söndag eftermiddag. Jag får hinna träffa min farbror och kusin också när jag ändå är i Stockholm så det ser jag fram emot, men helst av allt vill jag bara att det ska vara söndag prick nu så jag bara kan få åka iväg! Det kommer eka tomt här på bloggen under nästan hela resan tror jag, så ni kan hålla er uppdaterade på min instagram istället. När jag kommer hem kommer det förmodligen hamna en hel drös bilder från min kamera här, men tills dess får det bli mobil uppdatering!

Nytt objektiv

Halva min plan för denna asien-resa är ju såklart att fota en massa, så igår åkte jag iväg för att köpa ett vidvinkelobjektiv. Jag hade räknat in att jag skulle köpa ett dyrt objektiv i min budget så det var ingenting oväntat, men det kändes ändå i själen när jag kom hem med ett objektiv som kostade det jag satt som tak på min objektiv-budget. Inte för att det inte är värt varenda krona men det känns ändå när kvittot visar en siffra som är fem gånger högre än vad biljetten till Bangkok kostade, haha. Men så blir det när en har en bra fullformatskamera, då kostar utrustningen också. Nu har jag de linserna jag behöver iallafall; ett vardagsobjektiv, ett vidvinkelobjektiv och ett zoom/macroobjektiv. Så nu behöver jag inte köpa några fler på ett bra tag! Jag är sjukt ivrig att få testfota med det såklart, igår när jag gick och handlade passade jag på att test-skjuta någon bild och även om det absolut inte är någon bra bild i sig kändes objektivet väldigt bra, så jag är himla nöjd. Köpte även med mig ett ND-filter så att jag kan fota långexponeringar. Åh så roligt det är med fotografi.

Alla helgons helg

Igårkväll åkte vi till sandbackas minneslund och tände ett ljus för morfar. Tänk att det är tio år sen i år.. Saknar honom så enormt mycket. Fina, bästa morfar.

Söndag 6 november

Så här har min söndag sett ut; jag åkte till Ofelia och så tog vi gamla bettan upp till hamptjärnsstugan där vi åt pasta och drack kaffe och bara njöt av hur mycket pudersnö och lite sol kan göra för lillhjärtana våra. Sen åkte vi hem till mig och pratade, drack te och gjorde hemgjord pizza. Precis vad jag behövde.

February sun

Snön ligger fortfarande kvar ute och ger världen vinterkänsla även fast den är väldigt tidig. Jag trodde inte jag skulle hinna se någon ordentlig snö innan jag åkte dock så jag är väldigt glad! Jag tycker det är så mysigt med nysnö, allt bli så ljust igen när en äntligen(?) vant sig med höstmörkret. Först var jag så nöjd med min resa eftersom jag åker bort när det är som mörkast och tråkigast, det kändes ju helt okej att vara borta över den perioden. Men sen insåg jag ju att jag kommer komma hem lagom till det allra kallaste, råaste vädret och då kändes det lite dumt igen, haha. Men å andra sidan, i slutet av januari-början på februari är det då det ser ut så här ute, och ärligt talat vem älskar inte detta? Världen bästa fotoväder dessutom för en sån nörd som jag. Det blir nog ganska bra ändå, missa höst/vinter-slasket och få komma tillbaka lagom till den "riktiga" vintern.

Okej nu är det slutfilosoferat om vädret, nu ska jag dricka en god kopp kaffe och sen jobba en sista natt innan jag får en hel veckas ledighet!

Akut jag-kommer-missa-julmys-panik

I måndags blev det november, och den första snön kom! Jag låg ju hemma och var superförkyld så jag kunde bara titta på det från min balkong, men oj så mysigt det är med nysnö. Fick verkligen akut panik över att jag kommer missa allt som har med julen att göra - allt julmys, att dricka glögg och äta pepparkakor med ädelost, att lyssna på julmusik medan en sitter och julpysslar med tända ljusslingor som lyser i vart annat fönster... Inte för att jag inte kommer njuta av att ligga på en strand i thailand eller åka på ö-turer men jag älskar verkligen julen, hade inte riktigt insett just hur mysigt det är med julmys. Men men. Insåg samtidigt att jag inte kommer behöva diska en enda gång på två månader och då blev det genast lite bättre.