Cornelia Appelgren

En av anledningarna till varför jag ibland generaliserar och säger att jag är less på män.

I helgen har jag min första lediga hela helg på eeevigheter, tjoho! Förutom helgen då jag åkte till tärnaby men då hann jag inte riktigt vila ut mig. Vad passar bättre än en ledig helg att vakna upp på lördag morgon med superont i halsen?? Haha, livet förvånar mig inte ens längre.

Eller jo, ibland. Igår var jag ute med Marielle på krogen, hon hade en jättesöt nyckelpiga-klänning+vingar och så. På krogen stöter vi på en kille som va väldigt på, ville bjuda på öl som vi tackade nej till, som lyfte upp mig och kramade mig flera gånger trots att jag sa att jag helst stod kvar på marken - va rätt påstridig helt enkelt. Jag och Marielle går till baren för att ta vatten och han följer efter oss och försöker lyfta Marielle vilket hon också säger nej till. Då ber han mig lyfta henne, så att han ska kunna kolla under hennes kjol.

Ja. Exakt de orden sa han. Två gånger. Jag blev så jävla less att jag själv är förvånad att jag i normal ton förklara för honom att ingen jävel tittar under hennes kjol om inte hon vill det. Jag hade kunnat börja skrika åt denna respektlösa människa hur dum i huvudet han var för att jag är så otrooligt less på att sånt här ska behöva hända igen. och igen. och igen. Men det hjälper ju ingen. Sa iallafall åt honom och sen gick vi därifrån och hade en fortsatt rolig kväll, men ändå. Så less. Det här är varför jag kan säga saker som att män är idioter. Jag har aldrig påstått att kvinnor inte kan vara idioter, att exakt varenda man är idioter, att alla är likadana och det skulle jag aldrig göra heller. Men både jag själv och alla mina tjejkompisar har countless händelser där män behandlat oss med lite eller ingen respekt, och därför säger jag att män är idioter. När vi tjejer(och killar, säger inte heller att detta är isolerat till kvinnor bara för att jag endast skriver det, det enda utesluter inte det andra) inte längre har en anledning att generalisera så kan vi sluta. Tills dess tycker jag det är ett större problem att vi har en anledning till att generalisera än själva generaliseringen i sig, där vissa män blir kränkta eftersom de hamnar i en grupp. Inte för att det är en generalisering när män säger att kvinnor är blödiga, känsliga, älskar barn och är bättre på att hantera känslor. Det är ju också en väldigt kränkande generalisering, men den är män mycket mer okej med. Så länge män kränker mig tänker jag fortsätta tycka att män är dumma.

Comments

Loading comments...
Show all comments
Form is loading