Cornelia Appelgren

Progress is progress, no matter how small.

Jag har börjat komma tillbaka till att träna 3-6 gånger i veckan på rutin igen och det känns så bra. Jag älskar att träna, jag älskar känslan av att känna mig stark, jag älskar när kroppen mår så bra att jag kan gå ut och springa och ta mig en mil hyfsat lätt. Sen har jag inte alltid tränat av helt rätt anledningar och ofta är en av orsakerna till att jag faktiskt drar på mig träningskläder att jag måste. Det fungerar både som soul cleansing och självskadebetéende. Det är hemskt, för träning ska inte vara ett tvång. Kroppshets ska inte behöva hålla fast en i ett så hårt grepp att en tränar när en inte orkar. Jag har alltid älskat träning, iallafall sen jag var 15 och började boxas. Innan dess visste jag varken vad kalorier, energi, träning eller något i den stilen gjorde med kroppen eller vad det ens innebar så då var det inte relevant. När jag började boxas började jag älska att träna, men samtidigt kom en ätstörning och satte en tagg i sidan på träningen. Men jag tror att eftersom jag lärde mig att träna innan jag lärde mig att räkna kalorier så har träningen varit en räddare snarare än något annat. Nu har jag börjat landa i att om jag är för trött för att träna en dag så tränar jag helt enkelt inte, en sak som har varit jättesvår tidigare. Jag tränar när jag orkar, jag kör det jag tycker är roligt, jag kan avvika från mitt träningsschema oftare än en gång varannan vecka. Just nu är mitt mål att kunna stå på händer. Jag kan stå på huvudet, väldigt bra faktiskt! Men jag vill kunna stå på händerna också, så jag försöker jobba med bålstyrka och styrka i armar/axlar. Sen vill jag lära mig springa en mil snabbt, just nu har jag fortfarande väldigt mycket benhinneinflammation så det är lite svårt, men jag jobbar på det. Det är ju så himla roligt att röra på sig, och att göra framsteg. Bästa grejen.

 

Tisdag 27 september

Vet ni, nu är jag ledig! I fem dagar! Jag har inte varit ledig mer än en dag sen jag började på dagschemat för över en månad sen tror jag. Trivs ju så bra på jobbet så tar alltid massa extrapass, men nu ska jag vara ledig ända tills söndag då jag börjar jobba natt igen och det känns väldigt skönt. Sen jobbar jag natt till 15e november, och sen sätter jag mig på ett flygplan och byter kontinent. Helt ensam. Bara sådär. Jahapp :-)

Ikväll har jag umgåtts med Tina, Tom, Jonas och Daniel, vi spelade sällskapsspel och hade det himla mysigt som vanligt. Hann även prata med Linnea en snabbis, herregud som jag saknar den människan. Imorgon ska vi ha en mycket efterlängtad skype-date. Det är tur att det finns teknik, haha. Men kolla så mysiga Linn och Linnea var dagen innan Linnea flyttade, finisar;

Got me falling right back

Det är så myysigt höstigt ute just nu. Jag jobbar som en tok men nu har jag bara två dagar kvar innan jag går på långledigt, då ska jag åka upp till Tärna med ett gäng fina människor och förhoppningsvis njuta en massa av naturen där uppe! Och sen kliver jag på och jobbar natt i några veckor. Tror det kommer bli himla bra. Just nu är jag bara så slut i hela kroppen att jag knappt orkar vara vaken i eftermiddag, har sovit dåligt och jobbat nästan varje dag de senaste tre veckorna och nu börjar det komma ikapp mig lite. Ska försöka ta mig iväg och träna lite nu i eftermiddag men sen ska jag soovaaa. Jag hoppas att jag kommer kunna fota en massa i fjällen, så jag har något lite roligare att uppdatera med!

En bättre söndag.

I söndags tog jag på mig ett extrapass och jobbade 7-16, och direkt jag slutat cyklade jag hem, bytte om och blev upphämtad av mamma. Hon tog med sig kaffe, fika och Tyra och så åkte vi ut en bit utanför stan och plockade lingon, svamp och fikade i höstsolen. Vi var bara ute någon timme med herregud så mycket gott det kan göra för hjärtat. Dessa är mina favoritpersoner i världen och en söndagseftermiddag med dem var precis vad jag behövde.

Fredag 16 september

Hösten börjar vara här på riktigt nu! Träden har inte riktigt skiftat färg helt än men det börjar vara kallt ute och det blir finare och finare ute. Hösten är verkligen min favorit-årstid. Älskar att kunna vara ute i naturen en solig höstdag och dricka en kopp te utan att dö av värme och kunna fota nästan varje dag eftersom höstljuset är så mjukt och färgerna så varma. Nu hade solen hunnit gå ner över taken när jag knäppte dessa bilder snabbt på Ellen igårkväll, men ändå! Hade en supermysig fredagkväll med mitt hjärta, vi köpte sushi, dumplings och godis och låg och pratade i min soffa, precis som en fredagkväll ska vara.

Augustisol

För några veckor sen var jag och Ellen ute i solen och fotade lite. Titta vilken snygging! Blev faktiskt himla nöjd med bilderna, men med ett så nice motiv är det klart att det blir bra liksom.