Cornelia Appelgren

Category: Foto

HOME

Jag är hemma! Efter två månader på resande fot har jag landat i min egna lägenhet, i min egna säng med mina egna saker och det är så mycket blandade känslor att jag inte riktigt vet vars jag ska ta vägen. Har haft två alldeles underbara månader och hade jag kunnat välja själv hade jag varit ute i minst två till. Däremot är jag väldigt peppad på att fortsätta plugga, jag vill börja lära mig igen och framförallt vill jag bli färdig sjuksköterska nån gång dåå! Vill ju så gärna få börja jobba med mitt drömyrke! Jag blev dessutom bestulen på min lilla axelväska där jag hade mitt pass, min telefon, min plånbok med alla kort+kontanter och lite småsaker när jag hade fem dagar kvar av min resa, så med tanke på det var det också väldigt skönt att komma hem. Jag får igen en hel del på försäkringen men det är också en hel del pengar jag har tappat, vilket i och för sig inte gör något förutom att jag får leva lite sparsammare tills nästa lön kommer, men däremot är varenda mobilbild jag har tagit borta. Alla bilder från två månader är puts väck. Det är så sorgligt, vissa bilder har jag lagt upp på sociala medier så vissa finns kvar i mycket sämre kvalitet, men majoriteten är gone never to return. Så ledsen över det. Men min kamera har jag och där har jag en hel del bilder, och viktigast av allt: jag har hälsan i behåll! Tänk så mycket värre det kunde varit. Pengar är inte viktigt, det enda som räknas är att jag mår bra och att jag har mina minnen. Jag håller på att redigera mina kamerabilder så det kommer dyka upp lite bilder en efter en här!

Nytt objektiv

Halva min plan för denna asien-resa är ju såklart att fota en massa, så igår åkte jag iväg för att köpa ett vidvinkelobjektiv. Jag hade räknat in att jag skulle köpa ett dyrt objektiv i min budget så det var ingenting oväntat, men det kändes ändå i själen när jag kom hem med ett objektiv som kostade det jag satt som tak på min objektiv-budget. Inte för att det inte är värt varenda krona men det känns ändå när kvittot visar en siffra som är fem gånger högre än vad biljetten till Bangkok kostade, haha. Men så blir det när en har en bra fullformatskamera, då kostar utrustningen också. Nu har jag de linserna jag behöver iallafall; ett vardagsobjektiv, ett vidvinkelobjektiv och ett zoom/macroobjektiv. Så nu behöver jag inte köpa några fler på ett bra tag! Jag är sjukt ivrig att få testfota med det såklart, igår när jag gick och handlade passade jag på att test-skjuta någon bild och även om det absolut inte är någon bra bild i sig kändes objektivet väldigt bra, så jag är himla nöjd. Köpte även med mig ett ND-filter så att jag kan fota långexponeringar. Åh så roligt det är med fotografi.

Solberg

Första dagen var vi bara halva gänget uppe i fjällen, så då gjorde vi en kortare utflykt till Solberg där vi grillade färska laxknyten och promenerade runt lite. Tänk vad lite fjäll-luft kan ge själen ro.

Drottningleden

Vi åkte ju till Tärnaby för någon vecka sen, och en av dagarna vandrade vi drottningleden. Det blåste nästan storm mitt uppe på fjället, men det var en otroligt fin dag ändå!

Augustisol

För några veckor sen var jag och Ellen ute i solen och fotade lite. Titta vilken snygging! Blev faktiskt himla nöjd med bilderna, men med ett så nice motiv är det klart att det blir bra liksom.

Söndag 31 juli

Att det är augusti imorgon och att jag bara har sex nätter kvar av mitt sommarvikariat känns helt off. Det känns som att sommaren är slut trots att det faktiskt brukar vara sommar hela augusti ut. Jag jobbar mitt sista pass 13e augusti och efter det kanske det bli en sväng utomlands med de som börjar skolan i september eller något annat spännande, vi får se. Hösten känns iallafall väldigt spännande, och att känna så inför framtiden har jag inte gjort på länge så det här kommer nog bli himla bra.

Juli

Förra svängen jag var ledig åkte jag ner till stugan och hängde med hela familjen och familjevännerna. Verkligen svensk sommar när den är som bäst.